PORTUGAL

8 dagar i februari & mars

Denna resa körs i området längs Algarvekusten i södra Portugal. Vi kör dagsturer på 15-25 mil på i första hand spännande grusvägar men också en och annan härlig asfaltsväg. Flera av vägarna vi kör har genom åren använts av både WRC- och Dakar-rallyt. Vi vågar påstå att detta område av Portugal bjuder på några av världens bästa grusvägar! Vi passerar apelsinodlingar, korkekar, djupa dalar och höga toppar med utsikt över Atlanten. Du guidas hela tiden av minst två turledare på motorcykel och ett supportfordon finns alltid i närheten.

När våra resor arrangeras är dagstemperaturen vanligtvis mellan 15-25 grader. Perfekt temperatur för att köra motorcykel. Dagarna bjuder oftast på solsken från klarblå himmel. Vägarna är i huvudsak lättkörda med obegränsad möjlighet till mer avancerade alternativ för den som önskar. Du behöver absolut inte vara någon mästare på att köra grus för att åka med på denna resa, men du bör känna dig komfortabel på vanliga grusvägar.

Vi bor hela veckan på samma fina resort med fantastisk utsikt över Atlanten och gångavstånd till några av Algarves vackraste stränder.

 

Video

Touratech Experience Portugal - video

Gruskörning på mc i Portugal

Körningen

Vägarna är i huvudsak lättkörda med möjlighet till mer avancerade passager för den som önskar. Du behöver absolut inte vara någon mästare på att köra grus för att åka med på denna resa, men du bör känna dig komfortabel på mindre grusvägar och kunna ta dig fram på en och annan skogsväg. Vid behov delar vi upp gruppen i en Basic och en Advanced. Vi kör då i huvudsak samma vägar men när tillfälle ges kör den mer avancerade gruppen tuffare passager. Under dagarna har du flera tillfällen att byta grupp om du önskar. Körningen leds av BMW Motorrad certifierad turledare.

Mat & Boende

Vi bor under hela resan på Alba Resort, som ägs av fotbollsspelaren Luís Figo, ca 60 km från Algarve/Faro flygplats. Resorten håller hög klass på både mat och boende och ligger endast ett stenkast från Atlantkusten.

Under frukost och middag har vi utsikt över havet. Vi bor i fina lägenheter där varje deltagare har eget rum. Här finns alla faciliteter såsom kök, tv, bad, AC och gratis WiFi. Förutom jacuzzi, SPA-anläggning, gym och vinkällare på Resorten finns många olika aktiviteter i närheten såsom vattensport, hästridning, golf, cykeluthyrning och shopping.

Touratech Experience - Alba resort Portugal
Touratech Experience - Alba resort Portugal
Portugal
Förarutbildning på mc i Portugal

Förarutbildning

Under våra resor ingår alltid förarutbildning och i Portugal har vi en hel dag avsatt helt till detta. Vi fokuserar först och främst på att lära känna motorcyklarna samt repetition av broms och kurvtagning. Sedan är det träning av det som kommer under veckan som bl.a. upp- och nerförsbackar. Förarutbildningen genomförs av BMW Motorrad-certifierad instruktör. Under hela resan får du sedan löpande feedback från våra instruktörer.

Vid svårare passager jobbar vi som ett team, hjälps åt och tar oss igenom tillsammans. Vi vågar lova att du är en både bättre och säkrare förare efter en resa med oss!

Dagsprogram

Klicka på respektive dag för mer information.

Om du ankommer tidigt denna dag så rekommenderar vi att du utforskar den vackra naturen runt resorten. På kvällen har vi en gemensam middag och går igenom veckans upplägg.

Vi samlas på morgonen och börjar med en presentation av oss själva och motorcyklarna. Efter ev. inställningar av cyklarna bjuder dagen på en ca 25 mil lång tur på i huvudsak asfalt. Första 10 milen är lugnare körning till Sao Vicente vid Portugals sydvästra spets. Efter en fikapaus rullar vi sedan mot berget Moncique på ordentligt kurviga vägar. Efter lunch når vi toppen på nära 1000 meters höjd och om vädret är med oss har vi en otrolig utsikt över Portugals syd och västkust. Från toppen tar en lika kurvig väg oss tillbaka till resorten.

Måndagen viger vi helt och hållet åt förarutbildning på vårt övningsområde ca 20 km från resorten. Här har vi stora grusplaner, backar i alla storlekar, vattenpassager och mycket mer. Under förmiddagen är det en uppfräschning av bl.a. kroppsposition, lyft, bromsteknik och kurvtagning som gäller. Under eftermiddagen är det i första hand fokus på hur vi säkert tar oss upp och ner för backar och genom vattenpassager. Garanterat en lång och svettig dag, men tekniken har du stor nytta av under de kommande dagarna.

Första riktiga ”grusdagen” börjar i och för sig med några mil asfalt till Sao Marcos de Serra för att sedan leta sig in på i första hand lättkörda grusvägar i varierande terräng. Runt lunch finns möjlighet till lite mer spännande gruskörning i några djupa dalar och längs slingrande skogsvägar. Efter lunch och några snabbare asfaltskurvor letar vi oss in bland eucalyptusträden för dagens avslutande grussträckor.

En av de mest varierande dagarna. Börjar med några mil transport genom mindre byar och apelsinodlingar för att sedan leta sig in på gruset. Efter första fikapausen delar vi upp oss i ett Basic- och ett Advanced-gäng. Rutter går till stor del på samma vägar men Advanced-gänget kör över spännande bergen istället för runt dem. Under förmiddagen passerar vi bl.a. den ökända ”Steijer-backen” som alltid bjuder på en show både för förare och åskådare.  Resten av dagen bjuder på ett flertal (vanligtvis) mindre vattenpassager och avslutas med några kurviga grussträckor som sedan övergår i riktigt fina asfaltskurvor.

Ytterligare en riktigt spännande dag som efter några mils asfalt viker in på den s.k. ”Källviks-turen” där det kan vara en del vatten i älvarna vi passerar. Vid torrt väder har vi denna dag några riktigt spännande Advanced-backar för den som önskar, vid blött väglag blir delar av Advance-passagerna nästan omöjliga, men bara nästan. Efter lunch kommer vi upp på lite högre höjd och får några fina asfaltssträckor genom en vindkraftspark. Under eftermiddagen kör vi längs en av våra favoriter, den s.k. ”röda ryggen” som reser sig över det frodiga landskapet. Helt klart en intensiv grusupplevelse på en välväxt äventyrshoj!

Fredagen bjuder på en lite kortare men fantastiskt fint tur i mycket varierande landskap. Allt från större snabbare grusvägar till smala, näst intill igenväxta, skogsvägar passeras. Luftiga bergspassager och frodiga dalar avlöser varandra och med lite tur har vi havsutsikt under lunchen. När vi så sakteliga rullar mot resorten passerar vi än en gång vårt övningsområde och vi vågar lova att de där backarna som såg så skrämmande ut första dagarna kommer ha krympt ordentligt.

Tiden går fort när man har roligt och äventyret är slut för denna gång. För vissa är det tidig transfer till flygplatsen, andra har möjligheten att njuta av resortens faciliteter och förhoppningsvis lite sol och klarblå himmel innan det är dags att ta flyget hem igen. Som tur är finns det ju fler resor att åka med på, så förhoppningsvis är det inte jättelänge tills vi ses igen!

Touratech Experience Portugal - supportbil
Portugal
Touratech Experience support

Full support

I vårt supportfordon har vi verktyg, reservdelar, vatten, fika och lunch som vi dukar upp på någon trevlig plats vid pauserna. Skulle olyckan mot förmodan vara framme finns alltid första-hjälpen-utrustning i vårt supportfordon och på turledarmotorcyklarna. Alla våra turledare är sjukvårdsutbildade.

Vad ingår?

 • 1 dag förarutbildning på grus
 • 5 dagars äventyrskörning
 • Minst 2 turledare på motorcykel
 • 6 dagars hyra av BMW GS
 • Helförsäkring för motorcykel
 • Bränsle för motorcykel
 • Reservmotorcykel vid behov
 • Transfer ToR Faro/Algarve flygplats
 • 7 nätter boende i eget rum
 • Frukost, lunch & fika alla kördagar
 • Supportfordon inkl. förare

Vad ingår inte?

Flyg ToR Faro/Algarve, middagar, samt personlig utrustning.

Förarutbildning på mc i Portugal
BMW GS Portugal

Att tänka på

 • Tänk på att du måste ha en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under resan, de flesta har denna genom sin hemförsäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag. Ett europeiskt försäkringsbevis är också bra att ha med, detta får du gratis hos försäkringskassan.
 • Det är vår starka rekommendation att du har med dig någon form av vätskesystem (typ Camelback) då det kan bli ordentligt svettigt under dagarna.
 • Kör alltid med komplett skyddsutrustning i form av godkänd integral- eller crosshjälm (öppningsbara hjälmar ska vara stängda vid all körning), godkänt ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar och kraftiga cross- eller äventyrsstövlar.

vad tycker deltagarna?


Priser

Inkl. BMW F750 GS32 900 SEK
Inkl. BMW F850 GS34 400 SEK
Inkl. BMW R1250 GS35 900 SEK
Inkl. BMW R1250 GS Adventure35 900 SEK