PORTUGAL – ALGARVE’S CURVY ROADS

5 dagar i oktober & NOVEMBER

Touratech Experience AB har tagit beslutet att ställa in samtliga resor under 2020.  MEN – du kan redan nu boka 2021 års resor – datumen hittar du till höger!

Algarvekusten i Portugal bjuder på några av världens bästa asfaltsvägar! Efter att vi spenderat tio vintrar i området på alla underlag har vi nu krängt på asfaltsdäcken på motorcyklarna och satt ihop en renodlad asfaltsresa med våra absoluta favoriter!

Vi börjar med en förmiddag förarutbildning på vårt övningsområde utanför Portimao för att säkerställa att de grundläggande teknikerna för och broms och kurvtagning sitter som det ska. Därefter ger vi oss ut på vägarna och under eftermiddagen jobbar vi med att hitta rätt fordonsplacering för att ta kurvorna på ett säkert och underhållande sätt. Utbildningen leds av BMW Motorrad certifierad On Road-instruktör.

Kommande kördagar är det fullt fokus på riktigt bra asfaltskörning i vacker miljö bland korkekar och apelsinodlingar. Vi kör i gröna dalar och på höga berg med fantastisk utsikt över Atlanten. Vi kör större snabba kurviga vägar, mindre trixiga kurviga vägar och allt däremellan. Vi har helt enkelt valt ut de absolut bästa vägarna Algarvekusten har att bjuda på!  Du guidas hela tiden av minst två turledare på motorcykel så att vi kan dela upp oss i olika grupper och vårt supportfordon finns alltid i närheten. Turerna leds av BMW Motorrad certifierad turledare.

När våra resor arrangeras är dagstemperaturen vanligtvis mellan 15-25 grader. Perfekt temperatur för att köra motorcykel. Dagarna bjuder oftast på solsken från klarblå himmel. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av aktiv körning  (förutom ett körkort för tung motorcykel) för att åka med på denna resa eftersom förarutbildning ingår. Vi delar upp oss i minst två grupper under veckan, ibland tre för att täcka in alla nivåer. Att ta med passagerare på denna resa går alldeles utmärkt!

Förarutbildning och turer under denna resa leds av bl.a. David Johansson Certifierad BMW Motorrad On-Road instruktör och Björn Gunnarsson snabbaste svensk på Isle of Man – men även säkerhetsfokuserad mc-instruktör inom sitt statliga yrke.

Hela vårt team >>>

 • Om du bokar en Förarutbildning, Äventyrsresa eller Adventure Days som blir inställd på grund av COVID-19 så kommer du alltid att kunna välja mellan att boka om eller att få full återbetalning.

Foto på denna sida: Ann Cathrin Erga & David Johansson

Foto 2019-09-19 18 27 51 (1)

Körningen

Vårt fokus under denna resa är körningen och vägarna vi kör är mycket varierande. Vi kör allt från större snabbare kurviga vägar där man kan sträcka ut, för att några minuter senare ge oss in på mindre kurviga vägar bland apelsinodlingar och korkekar. Vi klättrar på mindre vägar längs bergssidorna och bland eukalyptusträden i dalarna. Vi passerar mysiga byar och stannar på något favoritcafé för en fika. Vi har valt ut de kurvigaste vägarna med fin asfalt. Det enda vi egentligen inte kör på denna resa är raksträckor och grus.

Vid behov delar vi upp gruppen i en Basic och en Advanced. Vi kör då i huvudsak samma vägar men när tillfälle ges kör den mer avancerade gruppen längre sträckor. Under dagarna har du flera tillfällen att byta grupp om du önskar. Körningen leds av BMW Motorrad certifierad turledare.

Mat & Boende

Vi bor under hela resan på Monte Santo resort i Carvoeiro, ca 10 min gångavstånd från Carvoeiro centrum och 6 mil från Algarve/Faro flygplats.  Denna 5-stjärniga resorten håller hög klass på både mat och boende och ligger endast nån kilometer från Algarves världsberömda stränder.

Vi bor i fina Town Houses/lägenheter och här finns alla faciliteter såsom kök, tv, bad, AC, tvättmaskin och gratis WiFi. Förutom jacuzzi, SPA-anläggning & gym på Resorten finns många olika aktiviteter i närheten såsom båtturer, hästridning, golf, cykeluthyrning och shopping. Carvoeiro är en av våra absoluta favoritstäder på Algarvekusten och bjuder på fantastiska restauranger, mysiga barer, spännande strandpromenader och vackra solnedgångar.

Lunch och fika under kördagarna har vi antingen med oss i vårt supportfordon eller äter på någon lokal restaurang.

Touratech Experience Portugal Fotograf Johan Söderström
Portugal - Montesanto | Touratech Experience
Carvoeiro 3
Foto 2019-09-19 19 34 06

Förarutbildning

Under våra resor ingår alltid förarutbildning. På denna resa har vi satt av en halvdag till träning på övningsområde och en halvdag träning/körning med feedback från instruktör på väg. Vi fokuserar först och främst på att lära känna motorcyklarna, oss själva, broms och kurvtagning. Sedan är det fokus på att få till rätt fordonsplacering och kroppsposition så du hittar rätt linje före, i och efter kurvorna. Målet med utbildningen är att du ska bli säkrare på vägen samtidigt som körningen blir mer aktiv och underhållande!

Om du kör med passagerare går vi även igenom hur föraren och passageraren bör agera vid aktiv asfaltskörning. Även om vi satt av en dag i huvudsak till förarutbildning får du givetvis feedback av våra instruktörer även under resten av resan.  Förarutbildningen leds av BMW Motorrad-certifierad instruktör.

Dagsprogram

Klicka på respektive dag för mer information.

Om du ankommer tidigt denna dag så rekommenderar vi att du utforskar den vackra byn Carvoeiro och dess stränder. På kvällen har vi en gemensam middag och går igenom resans upplägg.

Vi samlas på morgonen och börjar med en presentation av oss själva och motorcyklarna. Efter ev. inställningar av cyklarna ger vi oss av till vårt övningsområde strax utanför Portimao. Förmiddagen fokuserar vi på att lära känna motorcyklarna, oss själva, broms- och kurvtagning. Eftermiddagen kör vi fina kurvor på sluttningen av Monchique och jobbar på att hitta rätt fordonsplacering och kroppsposition före, i och efter kurvorna.

Nu är det fullt fokus på fin körning och vacker miljö. Vi håller oss i ”the Algarve mountains” där vi hittar allt vi kan önska i form av spännande asfaltsvägar.

Ännu en heldag på Algarves bästa asfaltsvägar och nu letar vi oss upp på lite högre höjder i området runt Monchique. På toppen har vi en fantastisk utsikt över både Portugals sydkust och västkust.

Tiden går fort när man har roligt och äventyret är slut för denna gång. För vissa är det tidig transfer till flygplatsen, andra har möjligheten att njuta av resortens faciliteter och förhoppningsvis lite sol och klarblå himmel innan det är dags att ta flyget hem igen. Som tur är finns det ju fler resor att åka med på, så förhoppningsvis är det inte jättelänge tills vi ses igen!

IMG_0133

Full support

I vårt supportfordon har vi verktyg, reservdelar, vatten, fika och lunch som vi dukar upp på någon trevlig plats vid pauserna. Skulle olyckan mot förmodan vara framme finns alltid första-hjälpen-utrustning i vårt supportfordon och på turledarmotorcyklarna. Alla våra turledare är sjukvårdsutbildade.

Vad ingår?

 • 1/2-dag förarutbildning asfalt på övningsområde
 • 2 & 1/2-dag asfaltskörning
 • Minst 2 turledare på motorcykel
 • 3 dagars hyra av BMW GS av nyaste modell
 • Helförsäkring för motorcykel
 • Bränsle för motorcykel
 • Reservmotorcykel vid behov
 • Transfer ToR Faro/Algarve flygplats
 • 4 nätter boende
 • Frukost, lunch & fika alla kördagar
 • Supportfordon inkl. förare

Vad ingår inte?

Flyg ToR Faro/Algarve, middagar, samt personlig utrustning.

Foto 2019-09-20 16 52 48
Foto 2019-09-20 16 38 55

Att tänka på

 • Hela första och sista dagen är avsatta för ankomst och avresa så du är fri att ankomma/lämna så tidigt eller sent du önskar. Vi anordnar transfer från/till flygplatsen flera gånger under dagen.
 • Tänk på att du måste ha en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under resan, de flesta har denna genom sin hemförsäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag. Ett europeiskt försäkringsbevis är också bra att ha med, detta får du gratis hos försäkringskassan.
 • Det är vår starka rekommendation att du har med dig någon form av vätskesystem (t.ex. Touratech Hydration Pack) då det kommer att bli varmt under dagarna!
 • Kör alltid med komplett skyddsutrustning i form av godkänd integral- eller crosshjälm (öppningsbara hjälmar ska vara stängda vid all körning), godkänt ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar och kraftiga cross- eller äventyrsstövlar.
 • Vi anpassar oss givetvis om du har några matallergier, meddela oss i så fall minst 2 veckor innan avresan.

Priser

Inkl. BMW R1250 GS (även sänkta modeller/låga sadlar finns)16 900 SEK
Inkl. BMW R1250 GS Adventure (även sänkta modeller/låga sadlar finns)16 900 SEK