GREKLAND

8 dagar i september / oktober

Våra Greklandsresor bjuder på utmanande körning och spännande vägar i ordentligt kuperad terräng. Vi kör genom mysiga kuststäder på kurviga asfaltsvägar och genom avlägsna dalar på fantastiska grusvägar. Resan börjar i Atenområdet och letar sig sedan norrut på en blandning av asfalt- och grusvägar. Vi startar på havsnivå och tar oss upp till ca 1 800 möh. Utmaningarna stegras dag för dag på vår väg norrut över de grekiska bergen som till slut tar oss upp till Vikos George i Monodéndri, nordvästra Grekland. Vi vänder sedan söderut för att leta oss ner mot Nafpaktos och den vackra bron över till Peloponnesos där resan avslutas med ännu en bergspassage som bjuder på magisk utsikt över kuststaden Patras.

Du bör ha en del grusvana för att uppskatta denna resa och var beredd på att det kan bli några långa dagar då vi förflyttar oss till nya hotell varje dag. Vi är alltid minst 2 turledare på motorcykel så vi kan dela upp oss i ett snabbare och ett lugnare gäng, där vi har möjlighet att köra något kortare dagar vid ett par tillfällen.

Vår rutt följer till stor del Adventure Country Tracks (ACT) – Greece , men vi har anpassat den efter våra deltagare och vår start och slutpunkt nära Aten. Filmen nedan från ACT Greece ger dig en god bild av vad resan bjuder på, även om vår rutt ser någon annorlunda ut.

Video

Adventure Country Tracks - Greece

Grekland

Körningen

Vägarna i Grekland varierar från större snabbare asfaltsvägar till näst intill obefintliga spår över bergen. Vid torrt väglag är merparten av rutten relativt lättkörd, men lite regn gör det betydligt mer spännande! Stora delar rutten går på hög höjd på luftiga bergsvägar. Vi passerar också ett antal steniga sträckor och vattenpassager där vi hjälps åt att komma över. Du bör känna dig komfortabel på mindre grusvägar och skogsvägar för att uppskatta denna resa. Vi delar vanligtvis upp oss i två grupper, ett lite snabbare och ett lite lugnare. Den lugnare gruppen har möjligheten att köra något kortare sträckor vissa av dagarna.

Mat & boende

Första och sista natten bor vi någon timmas resa från Aten, vid Korinter-kanalen. Vi förflyttar oss sedan till nya hotell av god standard, med dusch och toalett på rummet, under resten av veckan. Del i dubbelrum ingår som standard i resan, önskar du enkelrum så kontakta oss för prisförslag. Frukost, lunch och fika ingår samtliga kördagar. I närheten av våra hotell finns alltid minst en bra restaurang där de som önskar äter gemensamt på kvällen. Vissa kvällar finns flera restauranger att välja på.

Grekland
Grekland hotell
Grekland

Dagsprogram

Klicka på respektive dag för mer information.

Vårt hotell ligger ca 10 mil från Atens flygplats och vi arrangerar transfer flera gånger om dagen vid behov. Om du ankommer tidigt rekommenderar vi att du utforskar omgivningarna runt hotellet. Vi bor precis vid vattnet längs Korint gulfen och när vi arrangerar våra resor är det oftast behagligt klimat för en promenad längs stranden. På kvällen när alla kommit är det middag och du får all information du behöver om den kommande veckan.

Vi samlas på morgonen och börjar med en presentation av oss själva och motorcyklarna. Efter ev. inställningar av cyklarna bjuder dagen på en ca 35 mil lång tur där de första 25 milen i första hand går på asfalt. Dagens sista 10 mil tar oss upp över de första bergspassagerna norr om Korint gulfen till Ano Chora där vi bor på ett mysigt hotell med fantastisk utsikt uppe i bergen.

Vi börjar dagen med att fylla i några liter bränsle i varje motorcykel då det är på gränsen att vi klarar oss från gårdagens sista mack till dagens slutmål. Nu börjar vägarna bli spännande! Dagens tur på ca 13 mil låter inte så mycket, men vägarna genom det kuperande landskapet bjuder konstant på överraskningar och kurva efter kurva. Vi tar oss upp till ca 1 800 möh innan det är dags att rulla ner mot Karpenisi där vi stannar för natten.

Ytterligare en kort dag om man räknar i distans, ca 15 mil, men utmaningarna avlöser varandra. Vi börjar med några riktigt fina asfaltsträckor som övergår i grus och klättrar upp i Agrafa Mountains. Vi följer älven Agrafiotis längs riktigt underhållande grusvägar och klättrar återigen upp på ca 1 700 meters höjd och fantastisk utsikt. Vi rullar ner mot sjön Plastira och längs sjökanten ligger dagens mål Neochori där vi spenderar natten.

Dagen börjar med en ganska tuff grussträcka på drygt en mil, som kan vara riktigt spännande om det är blött! Efter några fina asfaltssträckor är det sedan mer lättkörda, men väldigt fina grusvägar i bergen fram till Metsovo. Vi följer sedan fina asfaltsvägar till Vikos Gorge som verkligen är värd ett besök trots en promenad på runt 200 meter… Efter att vi besökt Vikos Gorge kör vi vidare till Paingo där vi stannar för natten. Dagens etapp är ca 30 mil, men relativt lättkörd efter morgonens utmaning.

 

Nu är det snabbare asfaltsvägar som gäller för att komma söderut igen. Det grekiska landskapet skiftar under dagen och vi passerar både högre bergsmassiv och byar längs västkusten. Dagen avslutas efter nära 40 mil i Nafpaktos där vi stannar för natten.

 

Ännu är inte äventyret över! Efter gårdagens asfaltstur är det dags att passera den vackra bron över till Peloponnesos och leta oss upp i bergen ännu en gång. Med vidunderlig utsikt över kuststaden Patras  klättrar vi längs bergssidorna på riktigt fina grusvägar. En av dagen höjdpunkter är de gröna bergen norr om Kalavryta där vi kör i näst intill väglöst landskap. Vi rullar sedan ner mot Korint gulfen igen, passerar Korintkanalen och anländer hotellet där vi påbörjade resan i tid till kvällens middag.

Island

Full support

I vårt supportfordon har vi verktyg, reservdelar, vatten, fika och lunch som vi dukar upp på någon trevlig plats vid pauserna. Skulle olyckan mot förmodan vara framme finns alltid första-hjälpen-utrustning i vårt supportfordon och på turledarmotorcyklarna. Alla våra turledare är sjukvårdsutbildade.

BMW GS Portugal
Grekland hotell
Touratech Experience support

Vad ingår?

 • 6 dagars äventyrskörning
 • Minst 2 turledare på motorcykel
 • 6 dagars hyra av BMW GS av senaste modell
 • Helförsäkring för motorcykel
 • Bränsle för motorcykel
 • Reservmotorcykel vid behov
 •  Transfer ToR Atens flygplats
 • 7 nätter boende i dubbelrum
 • Frukost, lunch & fika alla kördagar
 • Supportfordon inkl. förare
 • Packrulle som transporteras av supportfordon

Vad ingår inte?

Flyg ToR Aten, middagar, samt personlig utrustning.

 

Att tänka på

 • Tänk på att du måste ha en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under resan, de flesta har denna genom sin hemförsäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag. Ett europeiskt försäkringsbevis är också bra att ha med, detta får du gratis hos försäkringskassan.
 • Det är vår starka rekommendation att du har med dig någon form av vätskesystem (typ Camelback) då det kan bli ordentligt svettigt under dagarna.
 • Kör alltid med komplett skyddsutrustning i form av godkänd integral- eller crosshjälm (öppningsbara hjälmar ska vara stängda vid all körning), godkänt ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar och kraftiga cross- eller äventyrsstövlar.
Grekland

Priser

Inkl. BMW F750 GS32 900 SEK
Inkl. BMW F850 GS34 400 SEK
Inkl. BMW R1250 GS35 900 SEK
Inkl. BMW R1250 GS Adventure35 900 SEK