GREKLAND – FROM SEA TO SKY

Karta över GREKLAND – FROM SEA TO SKY

8 dagar i AUGUSTI / SEPTEMBER

Vår Greklandsresa ”From sea to sky” bjuder på utmanande körning och hissnande landskap där vi bokstavligen kör från havsnivå till himmelen. Vi passerar mysiga kustbyar på kurviga asfaltsvägar och över höga berg på spännande, luftiga grusvägar. Vi startar och avslutar veckan på havsnivå i ett sommarvarmt Grekland, men resten av resan håller vi oss i bergen på 700-1700 meters höjd, vilket ger oss en behaglig temperatur.

Du bör ha en del grusvana för att uppskatta denna resa. Du behöver inte vara snabb, men du behöver vara en stabil och säker förare med god kontroll på din motorcykel. Framförallt är god broms-, gas- och kopplingskontroll absolut nödvändigt längs de slingriga och stundtals steniga grusvägarna högt uppe på bergssidorna. Om du inte är säker på att du har denna kunskap är det vår starkaste rekommendation att du genomför minst vår förarutbildning OFFROAD BASIC innan resan. Om du varit med på våra resor i Portugal eller på Island och kände dig komfortabel så är Grekland ett självklart nästa steg och en spännande utmaning!

Var beredd på att det kan bli några långa dagar på motorcykel då vi förflyttar oss till nya hotell varje dag. Vi är alltid minst 2 turledare på motorcykel så vi har möjligheten att dela upp oss i ett snabbare och ett lugnare gäng. Några av dagarna har vi även möjlighet att justera längd och svårighet på rutterna. Som vanligt på våra resor hjälps vi alltid åt vid tuffare passager och tar oss igenom som ett team!

 Vår rutt följer till viss del (ca 50%) Adventure Country Tracks (ACT) – Greece, men merparten av turen är anpassad efter vad våra deltagare vanligtvis önskar. Resan startar och avslutas i Loutraki drygt en timmes bilresa från Aten.

 • Om du bokar en Förarutbildning, Äventyrsresa eller Adventure Days som blir inställd på grund av COVID-19 så kommer du alltid att kunna välja mellan att boka om eller att få full återbetalning.

Foto på denna sida: Ann Cathrin Erga, David Johansson

Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience

Körningen

Vägarna i Grekland varierar från kurviga asfaltsvägar längs kusten till ordentligt spännande grusvägar i bergen. Vid torrt väglag är merparten av rutten relativt lättkörd men lösa stenar och ibland bortspolade vägavsnitt gör det hela lite mer intressant. Lite regn gör det ännu mer spännande!

Flera av sträckorna vi kör letar sig upp och ner längs underbara, luftiga bergssidor med fantastisk utsikt och ordentligt långt ner till marken, eller vägen nedanför. Du behöver inte vara snabb, men du behöver vara en stabil och säker förare med god kontroll på din motorcykel. Framförallt är god broms-, gas- och kopplingskontroll absolut nödvändigt. Vi delar vanligtvis upp oss i två grupper, ett lite snabbare och ett lite lugnare. Den lugnare gruppen har vissa dagar möjligheten att köra något kortare/lättare sträckor eller lite mer (ordentligt kurvig) asfalt istället för grus.

Mat & boende

Första och sista natten bor vi drygt en timmes bilresa från Aten i Loutraki, endast några kilometer från Korintkanalen. Vi förflyttar oss sedan till nya hotell av god standard, med dusch och toalett på rummet, under resten av veckan. Del i twin-rum ingår som standard i resan, önskar du enkelrum så kontakta oss för prisförslag. Frukost, lunch och fika ingår samtliga kördagar. I närheten av våra hotell finns alltid minst en bra restaurang där de som önskar äter gemensamt på kvällen. Vissa kvällar finns flera restauranger att välja på.

Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience
Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience
Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience

Dagsprogram

Klicka på respektive dag för mer information.

Vårt hotell ligger ca 10 mil från Atens flygplats och vi arrangerar transfer flera gånger om dagen, men det kan bli lite väntan på flygplatsen. Om du ankommer tidigt rekommenderar vi att du utforskar omgivningarna runt hotellet. Vi bor precis vid vattnet längs Korintbukten och när vi arrangerar våra resor är det behagligt klimat för en promenad längs stranden eller kanske ett bad i havet. På kvällen när alla kommit är det middag och du får all information du behöver om den kommande veckan.

Efter en god frukost samlas vi och börjar med en presentation av oss själva och motorcyklarna. Efter ev. inställningar av cyklarna bjuder dagen på en drygt 35 mil lång tur där de första 25 milen går på asfalt både längs kusten och lite högre upp i bergen. Vi passerar bl.a. det välkända Delphi, som av de gamla grekerna betraktades om världens centrum. Dagens sista 10 mil går på en blandning av grus och asfalt och tar oss över de första bergspassagerna norr om Korint gulfen till Ano Chora där vi bor på ett trevligt familjeägt hotell.

Nu börjar vägarna bli spännande! Dagens tur på ca 13 mil låter inte så mycket, men vägarna genom det kuperande landskapet bjuder konstant på överraskningar och kurva efter kurva. Vi tar oss upp till ca 1 700 möh innan det är dags att rulla ner mot Karpenisi där vi stannar för natten. En riktigt fin dag med underbar utsikt!

Ytterligare en kort dag om man räknar i distans, ca 16 mil, men utmaningarna avlöser varandra. Vi börjar med några riktigt fina asfaltsträckor som övergår i grus och klättrar upp i Agrafa Mountains. Vi följer älven Agrafiotis längs riktigt underhållande grusvägar och klättrar återigen upp på ca 1 700 meters höjd och fantastisk utsikt. Vi rullar ner mot sjön Plastira och längs sjökanten ligger dagens mål Kalývia Pezoúlas där vi spenderar natten.

Dagen som bjuder på knappt 25 mils körning börjar med en kortare, men spännande, grussträcka som än en gång letar sig upp mot 1700 möh. Det är sedan dags att styra söderut på en blandning av luftiga, nära på igenväxta, grusvägar och asfaltsvägar mot den vackra turkosblå konstgjorda sjön Kremasta. Härifrån har vi möjlighet till ytterligare grusutmaningar för den som önskar eller kurviga asfaltsvägar till vårt hotell. Ett hotell som dessutom har en av resans bästa utsikt!

 

Efter att vi letat oss ner mot havet igen och korsat den vackra Charilaos Trikoupis-bron letar vi oss än en gång upp på högre höjder. Denna gång mot topparna av Peloponnesos. Med vidunderlig utsikt över kuststaden Patras klättrar vi längs bergssidorna mot molnen på fina grusvägar av skiftande kvalitet. Ännu en mycket varierande dag med utsikt i all väderstreck som avslutas i den mysiga bergsbyn Kalavryta. Dagen är ca 16 mil och går till stor del på grus.

 

Ännu är inte äventyret över! Ca 22 mil återstår och en av dagens höjdpunkter är de gröna bergen norr om Kalavryta där vi kör i näst intill väglöst landskap. Vi rullar sedan på kurviga asfaltsvägar ner mot Korintbukten igen, passerar Korintkanalen och anländer hotellet där vi påbörjade resan i tid till kvällens utsökta middag och kanske en välförtjänt öl (eller alkoholfritt alternativ).

Tiden går fort när man har roligt och äventyret är slut för denna gång. För vissa är det tidig transfer till flygplatsen, andra har möjligheten att njuta av resortens faciliteter och lite sol och bad innan det är dags att ta flyget hem igen. Som tur är finns det ju fler resor att åka med på, så förhoppningsvis är det inte jättelänge tills vi ses igen!

IMG_0133

Full support

I vårt supportfordon har vi verktyg, reservdelar, vatten, fika och lunch som vi dukar upp på någon trevlig plats vid pauserna. Skulle olyckan mot förmodan vara framme finns alltid första-hjälpen-utrustning i vårt supportfordon och på turledarmotorcyklarna. Alla våra turledare är sjukvårdsutbildade.

Motorcyklar BMW R1250GS HP
Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience
Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience

Vad ingår?

 

 • 6 dagars äventyrskörning
 • Minst 2 turledare på motorcykel
 • 6 dagars hyra av BMW GS av senaste modell
 • Helförsäkring för motorcykel
 • Bränsle för motorcykel
 • Reservmotorcykel vid behov
 • Transfer ToR Atens flygplats
 • 7 nätter boende i twin-rum
 • Frukost, lunch & fika alla kördagar
 • Supportfordon inkl. förare
 • Packrulle som transporteras av supportfordon

Vad ingår inte?

Flyg ToR Aten, middagar, samt personlig utrustning.

 

Att tänka på

 • Tänk på att du måste ha en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under resan, de flesta har denna genom sin hemförsäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag. Ett europeiskt försäkringsbevis är också bra att ha med, detta får du gratis hos försäkringskassan.
 • Det är vår starka rekommendation att du har med dig någon form av vätskesystem (typ Camelback) då det kan bli ordentligt svettigt under dagarna.
 • Kör alltid med komplett skyddsutrustning i form av godkänd integral- eller crosshjälm (öppningsbara hjälmar ska vara stängda vid all körning), godkänt ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar och kraftiga cross- eller äventyrsstövlar.
Grekland / Greece - from sea to sky | Touratech Experience

Priser

Inkl. BMW R1250 GS42 900 SEK
Inkl. BMW R1250 GS Adventure42 900 SEK